Rouwdrukwerk

Woorden zijn meestal niet genoeg om een beeld te kunnen geven van de overleden persoon... Wat is er voor de nabestaanden mooier dan een rouwbrief te kunnen versturen die de overledene recht aan doet? Een gedachtenisprentje te kunnen uitdelen dat een 'ode' is aan de overledene? Juist bij een uitvaart is het van groot belang om het zo persoonlijk mogelijk te kunnen houden. Ieder mens is immers uniek en bij een herdenkingsplechtigheid hoort volgens ons dan ook mooi, uniek en persoonlijk drukwerk.

Drukkerij L'Ortye is een bijzonder familie-bedrijf dat al bijna een eeuw actief is, ook voor de uitvaartbranche.
Daarom weten wij als geen ander dat er 24 uur per dag, 7 dagen per week op ons wordt gerekend!
Drukkerij
De drukkerij wordt met veel plezier en passie door Pierre en Corrie L'Ortye uitgebaat, ondersteund door een team van 4 grafische vakmensen. Hierdoor zijn wij zeer flexibel en kunnen u direct van dienst zijn met het drukwerk dat u nodig heeft. We hebben een groot aantal voor-beelden van rouwbrieven, bidprentjes en dankbetuigingen op voorraad.

Persoonlijk
U maakt uw drukwerk extra persoonlijk met een afbeelding of tekst die iets vertelt over de overledene. Vanzelfsprekend helpen onze ontwerpsters u daarbij. Levert u voor 12.00 uur de tekst en/of foto's aan, dan zorgen wij ervoor dat de kaarten dezelfde dag klaar zijn en verstuurd kunnen worden.

Bij een herinnering is niets veelzeggender en tastbaarder dan een foto...

Fotoprentjes
Wij leveren de fotoprentjes op echt fotopapier van de hoogst haalbare kwaliteit. Onze foto afdrukapparatuur zorgt ervoor dat bij de zachte kleurovergangen, met name in de huidtinten, de kwaliteit veel beter is dan van kleurenprinters.

Keuze
Met name de keuze uit bestaande bidprentjes blijkt vaak niet voldoende binding te geven met de dierbare overledene. Naast de mogelijkheid om te kiezen uit een groot aantal standaard voorbeelden kunnen wij in overleg met u een ontwerp maken met daarin een door u aangeleverde foto, tekening of schilderij. Hierdoor ontstaat er een heel persoonlijk fotoprentje of dankkaart. Naar wens kunnen wij hiervan een vergroting maken voor op de kist tijdens de plechtigheid of bij de opbaring.

Aanleveren
Afbeeldingen en foto's kunnen door ons gescand, geretoucheerd en eventueel vrijstaand gemaakt worden om ze dan als pasfoto of in een ovale vorm in een andere achtergrond te plaatsen.

Digitale aanlevering is mogelijk mits minimaal 300 dpi, als JPG/JPEG of PDF. U kunt de foto aanleveren per email, op cd of op een USB stick.

Mogelijkheden
De laatste tijd is er steeds meer inbreng van familieleden bij de invulling van de uitvaart van hun dierbare. De tijd dat rouwbrieven per definitie een zwart randje hadden ligt al lang achter ons.

Tegenwoordig geldt voor kennisgevingen, dankbetuigingen en bidprentjes: U kunt het zelf zo persoonlijk maken als u wilt, met kleuren, afbeeldingen of teksten. Dus u kunt nu ook foto's, tekeningen, schil-
derijen en/of een gedicht van uw kinderen of kleinkinderen aanleveren. Deze kunnen wij bijvoorbeeld verwerken als watermerk in de achtergrond, in een fotocollage of een drieluik.

Wensen
Indien u de voorkeur geeft aan een andere papiersoort dan wit, dan heeft u de keuze uit de volgende papiersoorten: Biotop, Conqueror Vergé (ivoorkleur) en Oud-Hollands.

Het drukwerk op deze papiersoorten wordt vervaardigd middels onze digitale pers. Waarmee wij in staat zijn de maximaal haalbare kwaliteit te leveren. Alle papiersoorten zijn leverbaar in diverse diktes en met bijpassende enveloppen.

Landelijke collectie
Wij hebben nast onze eigen ontwerpen ook rouwbrieven en prentjes uit landelijke collecties van Buromac en Spatium. U kunt deze bij ons in de zaak bekijken.